U bent hier

Normen

Aan welke normen moet een kabelgootsysteem voldoen?

Legrand test zijn producten als een van de weinige producenten volledig conform de bepalingen van de nieuwe norm voor kabeldraagsystemen NEN-EN-IEC 61537:2015. Deze internationale norm definieert de specificaties en testen voor kabelgoten en kabelladders om daarmee de veiligheid van de installatie te garanderen. De eigenschappen van de kabeldraagsystemen zijn vastgelegd in classificaties zoals materiaaltype, constructie en ontwerpaspecten. Het kabelgootsysteem kan als volgt geclassificeerd worden volgens deze norm: 

Materiaal: metalen systeemcomponenten.

Potentiaal vereffening: het kabelgootsysteem voldoet aan de eisen voor potentiaal vereffening volgens de NEN-EN IEC 61537:2015 (maximale weerstand van 5 mΩ per meter zonder koppeling en maximaal 50 mΩ over een koppeling).

Elektrische geleidbaarheid: Het systeem is elektrisch geleidend

Klasse voor weerstand tegen corrosie: De systeemcomponenten zijn van staal met metalen finishing of roestvast staal. Corrosieweerstand: Sendzimir klasse 3, Thermisch verzinkt klasse 5

Perforatieklasse voor blinde goten: Klasse A: (Perforatie percentage in de bodem < 2 %); voor geperforeerde goten: Klasse C: (Perforatiepercentage in de bodem: tussen 15 - 30 %)

Slagvastheid: bestand tegen slagen van 10 J